Galambgombás, paradicsomos, zöldfűszeres ragu tükörtojással
Erdei gombából gyors főétel készítésben már igen profi vagyok. Kivéve persze, ha olyan gombafajt főzök, amit legalább 20 percig hőkezelni kell. De az ehető galambgombák nem ilyenek. Ebben kékhátú galambgomba van. Ez az étel nagyon finom volt. Fűszeres zsiradékon (én jó ízű mangalica zsírt vagy vajat használok leginkább) lepirított (fedő nélkül) gomba, amihez friss paradicsomot és zöldfűszereket tettem jó bőven. Majd melléütöttem a tojást, és onnantól fedő alatt, kis lángon a tükörtojás elkészültéig pároltam. Fűszerek: só, fokhagyma, citromos bors, petrzselyemzöld, zellerzöld, egészen pici, friss bazsalikom (mert az nagyon aromás), friss citromos kakukkfű.
Erdőkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,
Megjegyzések
Megjegyzés küldése